Pro - Eğitim Portalı Uygulaması

PROJENİN AMACI
Kullanıcılara özel Eğitim ve Video Portalı oluşturmak isteyen kişi ve kuruluşlar için kullanımı pratik ve kolay olan ve bir haber portalından beklenen özellikleri kapsayan bir altyapıda uygulamanın kurulup, yayın yapmalarına olanak sağlayan portal uygulamasıdır.

PROJE KAPSAMINA VERİLECEK HİZMETLER

 * Tema Yükleme ve Düzenleme Hizmeti
Müşterimizin istek ve sektörün standartlarına uygun tasarım temasının hazırlanarak ana ve iç sayfalarının görsel düzenlemelerinin yapılması işlemleridir.

Yıllık Web Yayın ve Alan Adı İşlemleri
Müşterimizin haber portalının yıl boyunca ziyaretçilerine sunacağı haberlerin görsel ve içerik olarak rahatça yayınlanabilmesine olanak sağlayacak web alanının açılması ve portalın yayınlanması işlemleridir. Buna uygun olarak;
   - 5 GB. (Bir) Boyutunda Web Alanı (Hosting),
   - 100 Adetlik E-posta kapasitesi,
   -  E-posta Yönetim Paneli ile Yeni Mail Tanımlayabilme, Şifre Değişikliği Yapabilme, Mailleri Başka Mail adresine yönlendirme yapabilme, Mevcut Mailleri Silebilme veya değiştirebilme,
   -  Spam Filtre Yönetim Paneli ile Spam Filtrelerine takılan mailleri listeleyebilme, İstenen mail adreslerini güvenli listeye ekleyebilme,
   - Pop3 ve Webmail Desteği,
   - 20 (Yirmi) Gb. boyutunda Aylık Trafik (bandwith) genişliği,
   - Sınırsız Anlık Trafik,

 * Yayına Alma, Test ve Revizyon İşlemleri
Portalın tasarım ve veri giriş işlemleri sonrasında portalın yayına verilerek testinin yapılması, ön onayın alınması varsa revizyonların tamalanarak portalın yayına hazırlanması işlemleridir.

 * Online Yardım, Eğitim ve Destek Hizmetleri
Müşterimize Yönetim Panelinin kullanım eğitiminin verilmesi, Müşterimizin veya personelinin Portalın güncelleme işlemleri sırasında ortaya çıkan soru ve destek ihtiyaçlarında telefon, mail ve online olarak 3 ay boyunca tüm desteğinin sağlanması

 * Güvenlik ve Anti Spam Hizmeti
Haber Portalının yayını sırasında istenmeyen e-postalardan müşterimizi ve çalışanlarını koruyacak anti spam sisteminin devreye alınması ve müşterimizin bildirdiği istenmeye e-postaları da spam filtresine kayıtlarının yapılması.

Ayrıca gerek Portalın gerekse Yönetim Panelinin kötü niyetli kişilere karşı arka plan güvenlik uygulamaları ile korumasının sağlanması.

PROJEDE KULLANILACAK PORTAL YÖNETİM YAZILIMININ İÇERİĞİ VE YÜKLÜ MODÜLLER

* Yazılımın Teknik Altyapısı
   - İstenilen anda ve istenilen yerde portala haber, yazı, resim eklenebilir çünkü web tabanlı ve online dır.
  - Yapısından Dolayı sistem çok hızlı çalışmakta, girilen veriler çok az yer kaplamaktadır.
  - Günlük yedekleme iki farklı lokasyonda alınmaktadır.
  - Diğer sistemlerde olmayan Ortak Platform Kurgusu Özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde siteme eklenen tüm yenilik ve geliştirmelerden anında tüm yazılımı kullanan müşterilermiz yararlanabilmektedir.
  - Yazılımda Bankacılık ve Finans Kuruluşlarının kullanıdığı Profesyonel Güvenlik Altyapısı Kullanılmaktadır.

* Yüklü Modüller
   İçerik Modülü
Portalda sunmak istenilen içerik/haberleri çeşitli gösterim kriterlerine göre yer almasına olanak sağlayan modül uygulamasıdır.

   - Video Modülü
Portalda videoları yüklemeyi sağlayan ve tüm içeriklerde kullanmayı sağlayan uygulamadır.     

   - Gelişmiş İçerik Editörü

Portal Yönetim yazılımında MS Word gibi sayfa içeriğini düzenlemizi kolaylaştıracak gelişmiş bir editör uygulaması bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde yazı karakterlerinden, yazı boyunlarına sayfa içine resim, tablo, video eklemeye kadar bir çok şeyi yapmanıza imkan sağlamaktadır.

   - Akan Duyuru Panosu Modülü
Haber Portalından Duyuru ve Bilgilendirmelerin Akan Duyuru Panosu şeklinde sunulup, gösterileceği bölümdür.

  - Foto Galeri Gösterim Modülü
Portalda yayınladığınız haber ve içeriklere bağlı foto galeri oluşturup, zengin ve değişik gösterim özellikleri ile ziyaretçilerinize sunmanıza olanak sağlayan modül uygulamasıdır.

  - Pop-Up Modülü
Portal Yöneticisinin yapmak istediği önemli duyuru, tanıtım ve bilgilendirmeleri ziyaretçi ve kullanıcıların siteye ilk girdiği anda karşılarına çıkmasına sağlayarak ilgili tanıtıma dikkat çekmesi hedeflenerek geliştirilen bir uygulamadır. Portal yöneticisi pop-up pencerenin boyutlarını, yayın tarihlerini ayarlayabilir, gerektiğinde aktif veya pasif yapabilir, Pop-up pencere içine “Gelişmiş İçerik Editörü”nü kullanarak her türlü metin, resim, video ve animasyon eklenebilir.
NOT: Pop-Up Pencere Uygulaması popup blokerlara takılmamaktadır.

    - Anket Modülü
Portal üzerinden ziyaretçilere gündemdeki konularla ilgili görüş sorarak cevapların alınmasına olanak sağlayan uygulamadır. Modülde kullanıcıların sürekli anket cevaplamalarını önleyecek sistem, ankette 10 cevaba kadar seçenek oluşturma ve grafikli sonuç gösterim özellikleri bulunmaktadır.

   - Site İçi Arama Modülü

Web portalınızdaki bir içeriğe hızlı ulaşmalarına yardımcı olmak için geliştirilmiş, aranan içeriğe göre sonuçları listeleme özelliği olan modül uygulamasıdır.

  - Form Oluşturma ve Yönetim Modülü

Portalda yer alması istenilen iletişim formu, öneri istek formu vb. formları ve içeriklerini oluşturmaya ve portaldan doldurulan formların arşivlenmesine olanak sağlayan modül uygulamasıdır.

   - Güvenlik Modülü
Webmanager Portal Yazılımı bankacılık ve finans kuruluşlarının kullandığı profesyonel güvenlik uygulamaları ile korunmaktadır. Sanal Klavye ile giriş, Güvenlik Kodu Uygulaması, Şifremi unuttum Uygulaması, Log Tutma, Sayfa Değişikliklerinin kaydedilmesi vb. sisteme giriş zamanlarının ve IPlerinin incelenebilmesi bu modülün bazı özellikleridir.

   - Ek Portal Yöneticisi Yetkilendirme Modülü
Webmanager Portalınızın içerik, modül ve sayfalarını yönetmesi için farklı bir kişinin işlem yapmasına imkan sağlayacak izinlerin açılmasına olanak sağlayan bölümdür. Yetkilendirme ile ilgili yerleri, görme, ekleme, değiştirme ve silme dahil tüm yetkilerin verilebilmesine imkan sağlar.

   - Gelişmiş İstatistik Modülü
      * İçerik Ziyaret Raporları (Tarih aralığına göre, Web sitesinin çalıştığı alan adı ve dil seçeneklerine göre menü, kategori ve sayfa bazında ziyaret raporları ayrınıtılı olarak sunulmaktadır.)
     * Trafik Kaynakları Raporları (Tarih aralığına göre doğrudan alan adını yazarak, arama motorlarından kelime arayarak veya farklı sitelerden gelen yönlendirme ile web sitesine gelen ziyaretçi trafiğini ölçmeye ve değerlendirmeye imkan sağlar)
     * Arama Motoru Yönlendirme Raporları (Tarih aralığına, websitesinin çalıştığı alan adı ve ek dillere göre Google, yahoo ve Bing vb. arama motorlarının web sitesine gelişleri, ziyaretçilerin bu arama motorlarlarına aradıkları kelimeler ve bu kelimelere )
     * Ziyaretçi Raporları (Tarih aralığına, websitesinin çalıştığı alan adı ve ek dillere göre web sitesine hangi ülke, bölge ve şehirlerden geldikleri, ziyaretçilerin gezdikleri sayfalar, geliş şekilleri ve sitede gezdikleri sayfa sayısı, bilgisayarlarının işletim sistemi, ekran çözünürlüğü, kullandıkları tarayıcısına kadar bir çok veri sunulmaktadır)
     * Online Ziyaretçi Raporları (Online olarak ziyaretçilerin hangi saatte, hangi sayfayı ziyaret edildiğini hangi ülke ve şehirden geldiğini, hangi arama motoru veya web sitesinden yönlendirme ile geldiğini ve şu anda hangi sayfaları ziyaret ettiğinin bilgilerinin alınacağı bölümdür.)
     * Çapraz Sorgulamalar ve Gelişmiş Uygulamalar ; (Tarih aralığına, websitesinin çalıştığı alan adlarına, ek dil modüllerine, Ülke, bölge ve şehre göre, arama motorlarından veya diğer web sitelerden gelen yönlendirme ve kelimelere göre detaylı sorgulamaların yapılacağı bölümdür.

-  Üye Yönetim Modülü
Portala ziyaretçilerin üyelere sunulan hizmet ve özelliklerden faydalanmasına olanak sağlayan uygulamadır.

Copyrights © 2024 Tüm Hakları Saklıdır