Network Marketing Nedir?

Network Marketing ticaret sisteminde ise sadece tek tip aracı vardır, buda şirketin kendi katılımcıları yani distribütörleridir. Yukarıdaki örneğimizde klasik tarz ticaret sistemi ile bize ulaşan 160TL’lik ürünün 60TL’si aracılara gidiyordu. Network Marketingde aracılar distribütörler olduğu için bu pay distribütörlere belirlenen komisyon planı ile dağıtılır. Kazanç Metotları ile ilgili yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Şunu da belirtmek gerekir ki, Network Marketing ile dağıtım yapan bir şirketin ürünü/hizmeti piyasa değerinin altında da olabilir, piyasadaki değeri ile eşdeğer bir fiyattan da satılabilir. Fakat asla daha pahalı olamaz/olmamalı. Bazı ürün çeşitleri karşılaştırma yapmaya müsait olmasa da doğru bir Network Marketing şirketinde asla fahiş bir fiyat olamaz.

Network Marketing, tavsiye mantığına dayalı bir sistemdir. Yani siz ürünü alır, kullanır ve memnun kalırsanız doğal olarak bunu çevrenizdekilere tavsiye edersiniz. Araştırmalara göre bu tavsiyenin, bir satıcı tarafından yapılan sunumdan veya medya ile yapılan reklamdan çok daha fazla sonuç verdiği tespit edilmiştir. Bunun için çokta araştırmaya gerek yok. Kendimize bunu sorsak, bizde ürünü kullanan güvenilir bir tanıdığımızın tavsiyesine daha çok itimat edeceğimizi görürüz. Ayrıca bu sebeptendir ki, bu sektörde kendini ispatlamış firmaların ürünleri oldukça kalitelidir ve başarılı olması için böyle olmak zorundadır.

Network Marketing, ekip işidir. Siz kişisel referanslarınızdan/satışlarınızdan da para kazanırsınız fakat önemli olan ekibinizde oluşan ciro üzerinden kazanılan paradır. Asıl büyük kazanım burada oluşur. Bu açıdan Network Marketing “1 kişinin %100 çabası yerine, 100 kişinin %1 çabası ile yüksek verim/kâr elde etme.” prensibine dayanır.

Copyrights © 2024 Tüm Hakları Saklıdır